Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym



SKŁADNIKI:
(na ok. 9 ciasteczek)
 

  • - 130 g płatków owsianych błyskawicznych (ok. 1,5 szklanki)
  • - 2 dojrzałe banany
  • - 2 łyżki masła orzechowego
  • - 1 łyżka miodu
  • - spora szczypta soli
  • - ½ łyżeczki cynamonu
  • - 50 g posiekanej gorzkiej czekolady

Banany rozgnieć widelcem, dodaj do nich masło orzechowe oraz miód i wymieszaj. Następnie wsyp płatki owsiane, dodaj sól, cynamon oraz czekoladę i ponownie wymieszaj. Masa powinna być bardzo gęsta i klejąca.

Z masy zrób 9 kulek. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszcz dłonią, formując ciasteczka. Piecz je w 180 stopniach przez ok. 15-17 minut.


AUTORKA: FOOD BY GRACJA (Facebook: foodbygracja, Instagram: foodbygracja)

Ciasteczka owsiano-bananowe z masłem orzechowym