Podpłomyki ze straciatellą i konfitowanymi pomidorami



SKŁADNIKI:
 

  • - 2 szklanki mąki
  • - 150 ml gorącej wody
  • - szczypta soli
  • - 1 łyżka rozpuszczonego masła

Dodatki:
 

  • - 250 g pomidorków koktajlowych 50 ml oliwy
  • - szczypta soli
  • - straciatella

Na oliwie delikatnie podgrzewamy przepołowione pomidorki, aż puszczą sok i zmiękną. Solimy je i studzimy.

Ciasto zagniatamy i odstawiamy owinięte ściereczką na pół godziny do odpoczęcia. Następnie dzielimy je na 6 części, cieniutko rozwałkowujemy i smażymy na suchej patelni lub bezpośrednio na ogniu, jeśli mamy kuchenkę gazową.

Na podpłomyki wykładamy straciatellę, pomidorki, świeże zioła i gotowe!

Smacznego.


AUTORKA: MAGDA KLIMCZAK  (Facebook: daretocook.pl, Instagram: magda_klimczak)

Podpłomyki ze straciatellą<br/> i konfitowanymi pomidorami