Tosty z kremowym serkiem i orzechami włoskimi



SKŁADNIKI:
 

  • - Pęczek młodej marchewki

  • - 2 łyżki oliwy

  • - 1 łyżka syropu klonowego

  • - 1⁄2 papryczki chilli

  • - 1 łyżka świeżego tymianku

  • - 1⁄2 łyżeczki soli

  • - Łyżka oliwy

  • - Kilka kromek chleba pszenno-żytniego

  • - Kremowy serek śmietankowy

  • - Orzechy włoskie

 

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Natkę marchewki odcinamy, zostawiając ok. 3 cm. Marchewki przekrajamy na połówki, nacieramy solą, oliwą oraz syropem klonowym. Chilli kroimy w plasterki i układamy na wierzchu, razem z tymiankiem. Pieczemy ok. 35-40 minut (do miękkości i zezłocenia).

Na patelni z odrobiną oliwy podgrzewamy kromki chleba. Każdą smarujemy kremowym serkiem, nakładamy kilka upieczonych marchewek, posypujemy posiekanymi prażonymi orzechami włoskimi i świeżymi gałązkami tymianku.

Smacznego!


AUTORKA: JESSICA NADZIEJKO  (Instagram: pluminchocolate)

Tosty z kremowym serkiem i orzechami włoskimi
Tosty z kremowym serkiem i orzechami włoskimi